Her har vi svaret på nogle almindelige spørgsmål. Har du flere spørgsmål, om hvordan du bruger dinbabybog.dk, så send en mail til os på: info@dinbabybog.dk
 

Hvordan starter jeg?
Du opretter en ny konto ved at udfylde informationen til venstre på den første side på dinbabybog.dk. Efter du har oprettet din konto, kommer du til en betalingsside, hvor du enkelt betaler med betalings- eller kreditkort gennem PayPal, en af verdens største, sikre betalingsløsninger på internet. En konto – hvor du kan skabe hele din bog, indbyde dine nærmeste til at læse på den fine hjemmeside, du skaber, og mulighed for at udskrive alt som en flot bog, lige så mange gange du vil – koster kun 199 kr.


Jeg har fået en gaveæske eller en mail med en værdikode – hvordan kommer jeg i gang?
I din gaveæske har du fået et værdibevis med en værdikode, ellers har du fået en mail med en værdikode, hvis du har bestilt Din babybog i en kampagne og allerede har betalt. Du opretter en konto som ovenfor og angiver din værdikode i feltet for koden, så oprettes din konto, uden at du føres videre til betalingssiden.


Hvordan sender jeg en invitation?
Hvis du allerede har en konto på Din Babybog, kan du glæde nogle venner ved at sende invitationer til dem. Med en invitation fra dig kan dine venner prøve dinbabybog.dk gratis i en uge. Du sender invitationer i venstremarginalen, hvor der står ”Send en invitation”. Skriv e-mail-adressen til den, du vil invitere og klik på knappen.


Jeg har fået en invitation – hvad gør jeg?
Med en invitation til dinbabybog.dk kan du prøve Din babybog i en uge. Opret en konto og angiv den kode, du har fået, i feltet for kode, så oprettes en konto, uden du behøver at betale. Ønsker du at bruge Din Babybog efter en uge, koster en konto 199 kr. for to år.


Jeg vil vise andre min babybog – hvordan gør jeg?
Det, du skaber på babybogen, bliver også en fin hjemmeside, som du kan invitere andre til at læse, de skal i så fald logge ind på din bog med en adgangskode. Du kan invitere op til 10 personer til at læse din bog.


Det, jeg skriver, ligger jo på internet – kan alle og enhver læse det, jeg skriver?
Nej, din bog er ikke offentlig tilgængelig, og ingen, som du ikke har inviteret, kan læse bogen.


Hvordan gør jeg for at uploade billeder?
Du har mulighed for at uploade billeder direkte på mange af siderne. Billederne kan du uploade fra din computer. For at vælge et billede klikker du på "Upload og beskære billedet her" og "click to choose file”
finder billedet på din computer, markerer det og klikker på ”Åbn” i vinduet du får frem. På billedet vises et kvadratisk vindue, du kan gøre dette større og mindre ved at trække i kanterne, du kan også flytte hele markeringen ved at trække i hele vinduet. Billederne er i forskelligt format, afhængigt af hvor de skal vises, billedformatet tilpasses til resten af layoutet på siden. Vinduet i billedet viser, hvilket format, det aktuelle billede har, det kan du ikke ændre, men vælg den beskæring af billedet, som du synes er bedst. Klik derefter på knappen ”Save image” ovenfor billedet Nu kan du rotere billedet ved at klikke på de blå pile


Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en digital udgave af de billeder, jeg vil bruge?
For at lave en digital udgave af en papirkopi af et billede, kan du scanne det eller til og med fotografere det med digitalkameraet. Hvis du fotograferer det, så gør det i dagslys og uden blitz, så bliver det bedst.


Hvad gør jeg, hvis en side ikke passer ind i min bog?
Der findes et stort antal sider med forskellige temaer og spørgsmål, visse vil du måske ikke have med i din bog. På hver side findes et felt, som du kan afkrydse, det har teksten ”Jeg vil ikke have denne side i min bog”. Sætter du kryds i det, vil siden ikke blive vist i den bog, du skaber.


Skal jeg svare på alle spørgsmål?
Nej, du svarer kun på dem, du vil. Oftest ses spørgsmålene ikke på læsesiden, så du kan svare på spørgsmålene eller vælge at skrive noget helt andet. Spørgsmålene er der for at give inspiration og vække tanker og ideer.


Hvordan udfylder eller læser jeg en side?
Du kommer ind på alle sider ved at klikke på titlen i venstremarginalen. Når du klikker på en ikke-udfyldt side, kommer du til skrivesiden, hvor du skriver information. Når du har gemt siden ved at klikke på knappen længst nede, kommer du til læsesiden, det vil sige den færdige side i din bog. Når du har udfyldt siden og derefter klikker på titlen, kommer du til læsesiden. Hvis du vil ændre en gemt side, klikker du på ”Rediger siden” øverst oppe. Du kan altid gå tilbage og ændre og supplere på siderne.


Skal jeg udfylde siderne i en bestemt rækkefølge?
Nej, du kan udfylde siderne i den rækkefølge, du vil og hoppe mellem dem, visse sider udfylder du jo efterhånden, som der sker noget i babyens liv, så du vender tilbage til en side flere gange. Udfyld gerne siderne efterhånden, så du ikke glemmer. Gem altid siden, når du forlader den. For at komme tilbage til en side og redigere eller tilføje, klik på titlen i venstremarginalen – hvis du tidligere har udfyldt siden, kommer du til læsesiden, for at ændre siden, klik på ”Rediger siden” øverst oppe.


Hvordan gør jeg for at udskrive?
Klik på ”Udskriv bogen” i venstremarginalen. Så ser du alle de sider, du har lavet, og du kan vælge at udskrive dem alle sammen ved at trykke på en knap eller at udskrive bestemte sider. Du kan naturligvis udskrive lige så mange gange, du vil.


Kan jeg få min bog udskrevet og indbundet?
Ja, vi tilbyder en udskrifts- og indbindingstjeneste. Du får så din bog udskrevet i farve samt får den indbundet. Vi tilbyder forskellige varianter af indbinding. Her kan du læse mere og bestille færdige bøger>>


Hvad gør jeg, hvis jeg ikke får plads til alt det, jeg vil fortælle?
I Din babybog findes både temasider om barnets udvikling, om mad, leg, søvn og meget mere. Der findes også en dagbog med en side for hver uge. Hvis der ikke er plads til alt det, du vil fortælle på en temaside, er der måske plads til det i dagbogen for den aktuelle uge. Længst nede i bogen findes også nogle sider med titlen ”Jeg vil fortælle mere om...”, hvor du kan skrive specielle historier, som du ikke får plads til eller synes passer ind et andet sted.


Al den tekst, som jeg har skrevet på skrivesiden, kan ikke ses på læsesiden. Hvorfor?
Det skyldes sandsynligvis, at du har skrevet mere tekst, end der er plads til i et felt. For at læsesiderne og udskriften skal blive fine, er siderne inddelt i felter. Under hvert felt står der, hvor mange tegn, der er plads til i feltet, og der nedregnes, efterhånden som du skriver. Når du kommer til nul, er der ikke mere plads, og der vises ikke mere tekst.


Jeg vil ikke betale med kreditkort over internet – Hvordan gør jeg så?
Vi bruger en af verdens største og mest anerkendte betalingsløsninger for internet. Paypal fungerer godt og er enkel at bruge med betalings- eller kreditkort. For at betale med kredit- eller betalingskort, følg dette link:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=UGADHSUGXK6TC


Jeg har tidligere oprettet en konto, og nu forsøger jeg at registrere mig igen, men det lykkes ikke. Hvorfor?
Man kan kun have en konto per e-mail-adresse. Hvis du har glemt adgangskoden, kan du bestille den ved at klikke på ”Anmod om ny adgangskode”. Hvis du vil registrere en anden bruger, som du ikke har en unik e-mail-adresse til, så kontakt os, så registrerer vi brugeren manuelt.


Hvem kontakter jeg, hvis jeg har spørgsmål?
Det letteste er at sende os en mail på info@dinbabybog.dk. Vi svarer på alle mails, så hurtigt vi kan.


Hvordan logger jeg ud?
Du logger ud ved at klikke på Log ud i listen i venstremarginalen.


Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer min adgangskode?
Klik på ”Anmod om ny adgangskode” og angiv dit brugernavn eller din e-mail-adresse, så får du en mail med et link med en adgangskode, som gælder en gang, og logger dig ind. Gå derefter til ”Min konto” og find på en ny adgangskode. Når du registrerer dig, får du dit brugernavn og din adgangskode tilsendt i en e-mail. Gem gerne dette, så har du informationen, hvis du skulle glemme den.